IN JANUARI AFSPRAKEN MOGELIJK OP WOENSDAG BIJ MIJN NIEUWE COLLEGA HISKE MERLIN. VANAF FEBRUARI OOK TERUG AFSPRAKEN MOGELIJK BIJ CHARLOTTE MEERSMAN.

    Siret Roots

Recover Mom Traject

 

Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van je zwangerschap en bevalling. Het is belangrijk om dit herstel serieus te nemen. Ook al ervaar je geen klachten, wil dit niet zeggen dat je altijd volledig hersteld bent.
Op fysiek vlak dient versterking en training van je lichaam individueel afgestemd te zijn en gradueel opgebouwd te worden, enkel zo kunnen we preventief klachten voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om in deze life-changing periode ook zorg te dragen voor jezelf als moeder.
Ik begeleid jou hierbij in dit volledige traject.
Een zwangerschap en geboorte zijn voor je lichaam een hele prestatie, draag nadien ook zorg voor je lichaam, je lichaam zal je (achteraf) dankbaar zijn!
Na een bevalling ervaart:
 • 1/3 vrouwen urineverlies
 • 1/8 vrouwen stoelgangsverlies
 • 1/2 vrouwen een verzakking
 • 1/4 vrouwen 12 maanden na bevalling een diastase
 • 1/10 lage rugklachten of bekkenpijn
 • 1/10 depressieve symptomen / postpartum depressie

Ervaar jij ook één of meer van deze bovenstaande ongemakken?

Waarom ik zo in dit traject geloof ?

In praktijk merk ik op dat er vaak niet genoeg aandacht wordt besteed aan vrouwen hun postnataal herstel waardoor veel vrouwen op later leeftijd klachten gaan ondervinden. Veel vrouwen linken hun klachten dan aan het aantal bevallingen of de leeftijd, terwijl dit niet zo hoeft te zijn. Terwijl, van de vele aanmeldingen in kader van bekkenbodemproblemen, veel klachten al veel vroeger voorkomen konden worden.
Laten we hier preventief meer aandacht aan besteden!

Het Recover mom traject biedt jou hierin een professionele omkadering vanaf de geboorte van je kindje tot je postpartum herstel. 

voor wie is dit traject geschikt

 

 • Je vindt het belangrijk om naast de zorg voor je gezin, ook voldoende zorg te dragen voor je eigen je gezondheid.

 • Je hecht belang aan een volledig herstel van je lichaam

 • Je wenst beweging en sporten gradueel op te bouwen

 • Je vindt long-term investment belangrijk om klachten preventief te voorkomen

 

Welke transformatie kan jij verwachten?

 • Je werkt op een bewuste en stapsgewijze manier toe naar een volledig hersteld lichaam

 • Je bekkenbodemspieren zijn terug voldoende getraind en je weet hoe je deze functioneel moet gebruiken.

 • Alle 3 de lagen van je buikspieren zijn voldoende versterkt en er is geen diastase meer tussen de linker en rechter buikspierbundel

 • Je lichaam voelt terug flexibeler aan

 • Je lichaam is bestendig tegen hogere impact sporten zoals lopen, crosstraining, tennis..

 • Je vermijdt lage rug-, bekken- en bekkenbodemklachten op langere termijn

 • je werkt niet alleen aan je herstel en klachten maar voorkomt ook klachten op langere termijn

 • Geen “Quick Fix” maar een programma dat op vlak van je gezondheid een grotere impact maakt

Bouwstenen traject Recover Mom

1/ Geboorte tot 6 weken postpartum

Online cursus kraamperiode 

Video’s met postpartum advies en lichte oefeningen gericht op ademhaling, bekkenbodem, diepe buikspieren. Waar je op je eigen tempo mee aan de slag kan gaan. Daarnaast ook enkele audio’s met postpartum meditaties en bonussen (o.a. lage rugpijn, staartbeenpijn, spanning thv bovenrug). 

2/ Vanaf 6 weken postpartum (check-up gynaecoloog)

In 12-weken werken we stapsgewijs aan de fundamenten voor een goed postpartum herstel en een krachtig lichaam. 

Week 1 tot 4: 

 • Uitgebreide intake en screening van de fundamenten voor een goed lichamelijk herstel
 • 3 Individuele herstel sessies (60min/sessie) met focus op jouw aandachtspunten

Week 4 tot 8: 

 • 3 Core training sessies (60min/sessie in kleine groep of 30min/sessie individueel)
 • 1 Individueel opvolg consult (check-up van jouw fundamenten)

Week 8 tot 12

 • 3 Core training sessies
 • 2e Individueel opvolg consult
 • Eindevaluatie

 

Krijg ik een terugbetaling op dit traject?

U kan beroep doen op een (gedeeltelijke) terugbetaling door uw mutualiteit en aanvullende hospitalisatieverzekering. 

Wat anderen zeggen over dit traject

Ik keek er elke week naar uit en ik voelde me altijd krachtiger als ik er buiten kwam, ik zou het iedereen aanraden!
-Liesbeth

Wat anderen zeggen over dit traject

Charlotte begeleidde mij in het herstel van mijn bekkenbodemspieren en buikspieren zodat ik terug kon gaan sporten. Een persoonlijke aanpak, goede uitleg tijdens de sessies en doeltreffende oefeningen! Een aanrader voor alle jonge mama’s en mama’s to be!
– Kaat

Wat anderen zeggen over dit traject

Ik had de postnatale kine na de geboorte van mijn dochtertje bijna overgeslagen als ik niet per toeval voorbij de praktijk van Charlotte was gewandeld. Ik was getriggerd door het feit dat ze zich specifiek op mama’s richtte. All van bij de eerste afspraak voelde ik een groot verschil van aanpak met de sessies die ik volgde na de geboorte van mijn eerste kindje. Dit was veel specifieker en werd gewerkt volgens een duidelijk plan. Na het doorlopen van de sessies voelde ik me fysiek merkbaar sterker.
– Lize

Wat anderen zeggen over dit traject

Postnataal heb ik heel wat spieroefeningen en bekkenbodemspieroefeningen gedaan, met resultaat!
– Kimberly

Wat anderen zeggen over dit traject

De sessies waren voor mij niet alleen functioneel na mijn zwangerschap, het waren me-time momenten waar ik elke week naar uitkeek.
– Ellen

FAQ

Twijfel je nog of had je nog een vraag? Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen!
Vind je hier niet wat je zocht? Aarzel dan niet om mij een mailtje te sturen!

Wanneer kan ik sta