IN JANUARI AFSPRAKEN MOGELIJK OP WOENSDAG BIJ MIJN NIEUWE COLLEGA HISKE MERLIN. VANAF FEBRUARI OOK TERUG AFSPRAKEN MOGELIJK BIJ CHARLOTTE MEERSMAN.

Ik ben Charlotte Meersman, kinesiste van opleiding met een groot hart voor moeder en kind.

Mijn specialisaties zijn zwangerschapsbegeleiding, postnatale kinesitherapie en pelvische reëducatie.

Charlotte Meersman

Ik startte womom met de intentie om een plek te zijn waar mama’s centraal staan, waar ze toekomen aan zelfzorg. Zelfzorg betekent voor mij in verbinding staan met je lichaam en belang hechten aan je eigen gezondheid. Verbinding is voor mij een belangrijke kernwaarde, zowel met anderen als mezelf. Verbinding aangaan speelt ook een belangrijke rol als (toekomstige) moeder. Niet alleen de connectie met je kindje, maar ook die met jezelf en je partner zijn belangrijk. Ik vond zelf verbinding met mijn lichaam en rust in mijn hoofd door aan lichaamswerk te gaan doen. Dit kunnen doortrekken in womom vind ik ontzettend waardevol.

Vaak staan vrouwen niet stil bij de impact die een zwangerschap en bevalling heeft op hun lichaam, hun fysieke en mentale gezondheid. Ook vanuit de maatschappij worden bepaalde verwachtingen opgelegd, zo snel mogelijk terug fit zijn en terug aan het werk. We husselen vaak maar door en zoals de quote van loesje het sprekend verwoord, ‘als je altijd zegt dat je het druk hebt, wordt het natuurlijk ook nooit rustig’, vind ik het belangrijk om wel vaker even stil te staan. Bij womom trachten we dit patroon te doorbreken. Stil te staan bij de impact en veranderingen op zowel fysieke en mentale gezondheid, tijd nemen voor jezelf, je eigen gezondheid serieus te nemen en hieraan te werken.

Het zorgende karakter in mij is ook een eigenschap die mij geleid heeft naar mijn keuze op professioneel vlak. Het mooiste aan mijn werk is het begeleidende en informerende aspect. Een coach aan de zijlijn, een luisterend oor en ruggensteun zijn – zorgen voor de ‘drive’ binnen mijn zaak.

Ik hecht belang aan kwaliteit. Iedere persoon verdient aangepaste zorg en zorg die ‘up to date’ is. Door mijn specialisatie en continue bijscholing blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Binnen mijn job reikt kwaliteit voor mij verder als symptomatisch werken (enkel de klachten behandelen), ik vind het belangrijk om met womom in te zetten op preventie, levensstijl en lange termijn resultaten. Daarnaast werk ik reeds samen met een uitgebreid netwerk van professionals die de visie van womom delen.

Professionele achtergrond:


» Bachelor revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (Universiteit Antwerpen, 2015)
» 
Master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij kinderen (Universiteit Leuven, 2016)

Extra specialisaties:
» 
Cursus psychomotorisch onderzoek en remedial teaching bij kinderen (Thomas More, 2016-2017)
» Van voelend en actief zwanger, naar bewust bevallen en moeder zijn (Smart Education 2017)
» 
Respiratoire kinesitherapie met focus op autogene drainage (Respikine, 2018)
» 
Bijzondere bekwaamheid in de pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie (Interuniversitair, 2018-2019)
» 
The pregnant pelvis – an integrated approach (Smart Education, 2020)
» 
Spotlight on pelvic floor birth trauma (Smart Education, 2020)
» Back to move: van newmom to fitmom (Smart Education, 2021)
» Women’s Health: baby massage & baby welness (Smart Education, 2021)

Ik bied totaal trajecten aan met het oog op maximale impact. Er wordt ingezet op preventie, gezonde levensstijl en lange termijn resultaten. Mijn visie is geen ‘quick fix’ maar een ‘investering’ in jezelf.
Hecht je belang aan goed in je vel voelen, zelfzorg en investeren in je gezondheid?
Dan ben jij een match met womom!

Cookie Policy

Privacy Policy

Gebruiksvoorwaarden